Astronaut André Kuipers verbindt zich aan Luchtvaart zonder Grenzen

André Kuipers heeft zich per 1 juli aan stichting Luchtvaart zonder Grenzen verbonden. De astronaut neemt zitting in de Commissie van Aanbeveling van de humanitaire organisatie, die haar kantoor heeft op Schiphol.

Kuipers, zelf arts én piloot, ziet vele raakvlakken met zaken die hij een warm hart toedraagt, waaronder natuurbehoud en het verbeteren van de medische zorg in ontwikkelingslanden door de lucht. Met deze stap voegt de Nederlandse astronaut zich bij een rijtje Europese collega-astronauten die zich hebben verbonden aan diverse zusterorganisaties uit Europese buurlanden onder de noemer Aviation sans Frontières International. ASF-International vliegt onder andere hulpvluchten voor de Verenigde Naties en surveillance-vluchten voor het Wereldnatuurfonds. 

Luchtvaart zonder Grenzen is een goede doelen-organisatie van piloten en overige vrijwilligers, voornamelijk afkomstig uit de grote en kleine luchtvaart. Ze verzorgt en begeleidt sinds 1987 humanitaire luchttransporten en voert hulpvluchten uit in derde wereldlanden.


Koen Cox
Voorzitter Luchtvaart zonder Grenzen // Aviation sans Frontières-NLGezagvoerder Boeing 737, Transavia Airlines